当前位置: 首页 > 自考助学 > >> 浏览文章

河南自考助学英语模拟试题

时间:2017-11-27 15:21  来源:未知  作者:caidazk 阅读:
导读:
河南自考助学英语模拟试题 第一部分 选择题 Ⅰ.Vocabulary and Structure (10 points, 1 point for each item) 从下列各句四个选项中选出一个最佳答案,并在答题纸上将相应的字母涂黑。 1. It is time now to learn ________ to protect our atmosphere, t

  河南自考助学英语模拟试题

  第一部分 选择题

  Ⅰ.Vocabulary and Structure (10 points, 1 point for each item)

  从下列各句四个选项中选出一个最佳答案,并在答题纸上将相应的字母涂黑。

  1. It is time now to learn ________ to protect our atmosphere, the roof over the world of man.

  A. what B. which C. how D. that

  2. Association refers ________ taking the material we want to remember and relating it to something we remember accurately.

  A. in B. to C. up D. by

  3. Tomatoes ________ love apples and were supposed to make people ________ ate them fall in love.

  A. called … who B. were called … who

  C. called … whom D. were called … whom

  4. The doctor advised that Jim ________ down for a rest.

  A. lie B. lies C. lay D. lain

  5. ________ a little earlier, I would have caught the train.

  A. Did I leave B. Would I leave

  C. Had I left D. Have I left

  6. When we call a word “popular”, we do not mean that it is a favorite word, ________ simply that it belongs to the people as a whole, that is, it is everybody's word. A. so B. since C. for D. but

  7. I would rather you ________ swimming now.

  A. went B. go C. to go D. going

  8. His illness accounts ________ his absence from class.

  A. to B. for C. over D. after

  9. The more words you are familiar with, the less you are aware of reading words and ________ you are aware of content and meaning. A. more B. less C. the more D. the less

  10. Almost 20% of all American families ________ single parent families, and in 85% of these families the single parent ________ the mother. A. are … is B. are … are C. is … are D. is … is

  Ⅱ. Cloze Test (10 points, 1 point for each item)

  下列短文中有十个空白,每个空白有四个选项。根据上下文要求选出最佳答案,并在答题纸上将相应的字母涂黑。

  Many children act in TV shows. They work several hours every day, so they cannot go to regular school. How do they get 11 ? In Hollywood, where many TV shows are made, about forty teachers give lessons for 12 in the shows. They teach wherever their pupils are working.

  The teacher's 13 is very important. She is responsible for making sure that the child works only the permitted hours each week. She is also responsible for making sure that the child learns the 14 subjects. She makes sure, too, that the child gets enough 15 and play, along with his education. Child actors are required to 16 classes twenty hours each week. California law says that they must be taught from September to the middle of June. If they do not get good 17 in school, they are not permitted to continue working in TV shows.

  TV children are usually good 18 , and most of their teachers like this special kind of work. Their classes are held in many 19 places. Sometimes the 20 is a Mississippi riverboat. Sometimes it is the inside of a spaceship. Often the pupils become famous stars.

  11. A. a school B. an honor C. an education D. a job

  12. A. workers B. characters C. students D. children

  13. A. job B. attitude C. worry D. emotion

  14. A. interesting B. required C. easy D. difficult

  15. A. food B. clothes C. work D. rest

  16. A. go to B. attend C. learn D. keep up

  17. A. marks B. remarks C. awards D. rewards

  18. A. boys B. actors C. girls D. pupils

  19. A. dangerous B. interesting C. safe D. lonely

  20. A. home B. house C. classroom D. stage

  Ⅲ.Reading Comprehension (30 points, 2 points for each item)

   从下列每篇短文的问题后所给的四个选项中选出一个最佳答案,并在答题纸上将相应的答案涂黑。

  Passage One

  Questions 21 to 25 are based on the following passage.

  The communication process begins with the formulation of an idea or the selection of information by its sender. The sender then encodes the idea into symbols, thereby creating a message, which is subsequently transmitted (传送) through one or more channels (e.g., speaking, writing, or electronic media). It is at this point that the receiver decodes(解码) and attaches meaning to the message. If effective communication has occurred, the receiver will understand the idea and information as the sender intended. Unfortunately, the potential for physical and perceptual noise, which can distort the intended message of the sender, is present at every stage of the process. Fortunately, noise can be overcome through effective feedback(反馈), a response from the sender that allows misunderstandings to be identified and resolved. Twoway communication-communication that allows feedback-is almost always more effective than oneway communication.

  Each of the steps in the communication process has potential problems that can impede(妨碍) effective communication. During encoding, the primary difficulty usually results from the nature of symbols and the semantic (语义) variation in their meanings. In addition to these distortions, the sender must also be aware of nonverbal messages that might distort the message. This awareness is important because research has shown that nonverbal messages are given greater weight by the receiver when decoding and attaching meaning to the message. The effectiveness of encoding will be increased if the sender develops empathy (感情移入) for the receiver and is aware of his or her own feelings and emotions. The key to effective transmission of the message is choosing the most appropriate channel or channels of media for the situation.21. The best title for the passage is ________.

  A. Communication Process B. Communication

  C. Effective Communication D. Transmission of Messages

  22. Twoway communication is more effective than oneway communication because ________.

  A. it allows feedback

  B. it can distort the intended message of the sender

  C. the sender is aware of the nonverbal messages that might distort the message

  D. none of the above

  23. Unless the receiver understand the idea and information as the sender intended, ________.

  A. effective communication can be achieved

  B. effective communication cannot be achieved

  C. the communication process will not end

  D. both B and C

  24. Problems that might impede effective communication are caused by________.

  A. the nature of symbol B. the semantic variation in their meanings

  C. nonverbal messages D. all of the above

  25. Which of the following is critical to effective communication?

  A. Creating a message. B. Developing empathy for the receiver.

  C. Overcoming noise through effective feedback.

  D. Choosing the most appropriate channel or channels of media.

  Passage Two

  Questions 26 to 30 are based on the following passage.

  Scientists claim that air pollution causes a decline in the world's average air temperature. In order to prove that theory, ecologists have turned to historical data in relation to especially huge volcanic eruptions. They suspect that volcanoes affect weather change that are similar to air polluiton. One source of information is the effect of the eruption of Tambora, a volcano in Sumbawa, the Dutch East Indias, in April 1815. The largest recorded volcanic eruption, Tambora threw 150 million tons of fine ash into the stratosphere(平流层). The ash from a volcano spreads worldwide in a few days and remains in the air for years. Its effect is to turn incoming solar radiation into space and thus cool the earth. For example, records of weather in England show that between April and November 1815, the average temperature had fallen 4.5 . During the next twentyfour months, England suffered one of the coldest periods of its history. Farmers' records from April 1815 to December 1818 indicate frost throughout the spring and summer and sharp decreases in crop and livestock markets. Since there was a time lag(滞后) of several years between cause and effect, by the time the world agricultural commodity community had deteriorated, no one realized the cause.

  Ecologists today warn that we face a twofold menace. The everpresent possibility of volcanic eruptions, such as that of Mr. St. Helens in Washington, added to man's pollution of the atmosphere with oil, gas, coal, and other polluting substances, may bring us increasingly colder weather.26. It is believed that the earth gets colder when ________.

  A. volcanoes erupt B. the air is polluted by modern man

  C. the rays of the sun are turned into space D. all of the above

  27. The effects of Tambora's eruption were ________.

  A. felt mainly in the Dutch East Indias B. of several day's duration worldwide

  C. evidence of pollution's cooling the earth D. immediately evident to the world's scientists

  28. The cause of cold weather in England from 1815 to 1818 was ________.

  A. decreased crop and livestock production B. volcanic ash in the atmosphere

  C. pollution caused by the Industrial Revolution D. its proximity to the North sea

  29. No one realized the cause of the deterioration of the world agricultural commodity market because ________.

  A. there was a long delay between cause and effect

  B. the weather is beyond our comprehension

  C. weather forecasts were inaccurate

  D. ecologists didn't exist until modern times

  30. If, as some scientists predict, the world ends in ice, what might be the cause?

  A. Modern man's pollution of the air. B. Volcanic eruptions.

  C. Obliteration(破坏) of solar radiation. D. All of the above.

  Passage Three

  Questions 31 to 35 are based on the following passage.

  The great advance in rocket theory 40 years ago showed that liquidfuel rockets were far superior in every respect to the skyrocket with its weak solid fuel, the only kind of rocket then known. However, during the last decade, large solidfuel rockets with solid fuels about as powerful as liquid fuels have made their appearance, and it is a favorite layman's(外行) question to inquire which one is “better.” The question is meaningless; one might as well ask whether a gasoline or a diesel engine is “better.” It all depends on the purpose. A liquid fuel rocket is complicated, but has the advantage that it can be controlled beautifully. The burning of the rocket engine can be stopped completely; it can be reignited(重新点火) when desired. In addition, the thrust can be made to vary by adjusting the speed of the fuel pumps. A solidfuel rocket, on the other hand, is rather simple in construction, though hard to build when a really large size is desired. But once you have a solidfuel rocket, it is ready for action at very short notice. A liquidfuel rocket has to be fueled first and cannot be held in readiness for very long after it has been fueled. However, once a solidfuel rocket has been ignited, it will keep buming. It cannot be stopped and reignited whenever desired (it could conceivably be stopped and reignited after a pre calculated time of burning has elapsed) and its thrust cannot be varied. Because a solidfuel rocket can be kept ready for a long time, most military missiles employ solid fuels, but manned spaceflight needs the fine adjustments that can only be provided by liquid fuels. It may be added that a liquidfuel rocket is an expensive device; a large solidfuel rocket is, by comparison, cheap. But the solid fuel, pound per pound, costs about 10 times as much as the liquid fuel. So you have, on the one hand, an expensive rocket with a cheap fuel and on the other hand a comparatively cheap rocket with an expensive fuel.31. The author feels that a comparison of liquidand solidfuel rockets shows that ________.

  A. neither type is very economical B. the liquidfuel rocket is best

  C. each type has certain advantages D. the solidfuel rocket is best

  32. The most important consideration for manned space flight is that the rocket be ________.

  A. inexpensive to construct B. capable of lifting heavy spacecraft into orbit

  C. easily controlled D. inexpensive to operate

  33. Solidfuel rockets are expensive to operate because of their ________.

  A. size B. burning time

  C. fuel D. complicated engines

  34. Which of the following statements is not characteristic of liquidfuel rockets?

  A. The fuel is cheap. B. They are cheap to build.

  C. They can be stopped and reignited. D. They must be used soon after fueling.

  35. Which of the following statements is a possible disadvantage of solidfuel rockets?

  A. They are complicated. B. They are uneasily adjusted.

  C. They are expensive to construct.

  D. They cannot be ready for action with little time for preparation.

  PART TWO

  Ⅳ. Word Spelling (10 points, 1 point for two items )

  将下列汉语单词译成英语。作为提示,每个单词的词类、首字母及字母数目均已给出。请将完整的单词写在答题纸上。

  36. 逻辑上的,符合逻辑的a. l __ __ __

  37. 诊断;判断,断定 v. d __ __ __

  38. 模仿,仿效 v. i __ __ __

  39. 挑战;向……挑战 n./v. c __ __ __ __

  40. 陈述,声明 n. s__ __ __ __

  41. 纪录,注册,登记 v. r __ __ __ __

  42. 恐慌,惊慌 n./v. p __ __ __ __

  43. 存在;生存 n. e __ __ __ __

  44. 颤抖,抖动 v. t __ __ __ __

  45. 听众,观众,读者 n. a __ __ __

  46. 牺牲者,受害者 n. v __ __ __ __

  47. 神经紧张的 a. n __ __ __ __

  48. 设计;预定 n/v. d __ __ __ __

  49. 海外的,国外的 a. o __ __ __ __

  50. 暗示,含有…的意思 v. i __ __ __ __

  51. 抗议,反对 v. p __ __ __ __

  52. 容量,容积;能力 n. c __ __ __ __

  53. 稳定的,不变的 a. s __ __ __ __

  54. 反射,反映 v. r __ __ __ __

  55. 文学,文学作品 n. l __ __ __ __

  Ⅴ.Word Form(10 points, 1 point for each item)

  将括号中的各词变为适当的形式填入空白。答案写在答题纸上。

  56. But for the storm, we ________ (arrive) earlier.

  57. When it comes to ________ (respect) the rights of a mass of anonymous individuals, we might not be so responsible.

  58. She did not stop ________ (read) until it became dark.

  59. He ________ (live) in England for five years before he went to the United States.

  60. By next June they ________ (finish) writing the novel.

  61. The sooner you leave here, ________ (good).

  62. My suggestion is that a trade delegation ________ (send) to the European Union.

  63. I can't find my bag. It ________ (must, steal).

  64. How ________ (get) enough capital is still a question.

  65. She complained of ________ (pay) a smaller amount of money for doing the same work as others.

  Ⅵ.Translation from Chinese into English(15 points, 3 points for each item)

  将下列各句译成英语并将答案写在答题纸上。

  66. 不是我不想见你,而是我没有时间。

  67. 患难朋友才是真正的朋友。

  68. 归根结底,我反对这个建议。

  69. 他和我一样都搬不起那张桌子。

  70. 我们必须正视现实。

  Ⅶ.Translation from English into Chinese(15 points).

  将下列短文译成汉语并将答案写在答题纸上。

  In order to learn a foreign language well, it is necessary to overcome fear of making mistakes. If the primary goal of language use is communication, then

  mistakes are secondary considerations that may be dealt with gradually as awareness of those mistakes increases. On the other hand, students should not ignore

  their mistakes. The language learner may observe how native speakers express themselves, and how native expressions differ from the way the learner might say them.

  For example, a Spanish speaker who has been saying “I do it” to express willingness to do something in the immediate future, could, by interacting (交际) with native speakers of English, observe that native speakers actually say “I'll do it”. The resulting discrepancy (差异) can serve as a basis for the student to modify his way of using the present tense in English. But a student who is unwilling to interact in the first place would

  lose this opportunity to learn by trial and error.

  参考答案:

  Ⅰ. Vocabulary and Structure (10 points, 1 point for each item )

  1.C 2.B 3.B 4.A 5.C 6.D 7.A 8.B 9.C 10.A

  Ⅱ. Cloze Test (10 points, 1 point for each item)

  11. C 12. D 13. A 14. B 15. D

  16. B 17. A 18. D 19. B 20. C

  Ⅲ. Reading Comprehension (30 points, 2 points for each item)

  21. C 22. A 23. B 24. D 25. D

  26. D 27. C 28. B 29. A 30. D

  31. C 32. C 33. C 34. B 35. B

  Ⅳ. Word Spelling (10 points, 1 point for two items )

  36. logical 37. diagnose 38. imitate 39. challenge

  40. statement 41. register 42. panic 43. existence

  44. tremble 45. audience 46. victim 47. nervous

  48. design 49. overseas 50. imply 51. protest

  52. capacity 53. steady 54. reflect 55. literature

  Ⅴ. Word Form (10 points, 1 point for each item )

  56. should have arrived 57. respecting 58. reading

  59. had lived 60. will have finished 61. the better

  62. be sent 63. must have been stolen 64. to get

  65. being paid

  Ⅵ. Translation from Chinese into English (15 points, 3 points for each item)

  66. It's not that I don't want to see you, but that I have no time.

  67. A friend in need is a friend indeed.

  68. In the final analysis, I object to the proposal.

  69. He could no more lift the table than I could.

  70. We must look facts in the face.

  Ⅶ. Translation from English into Chinese (15 points)